Prima pagină D:News

Popeye Marinarul – eroul spanacului

Redactia Descopera.ro | 08.09.2010 | ● Vizualizări: 226
Popeye Marinarul – eroul spanacului     alimentatie, nutritie, spanac, Popeye, dese animat, personaj, samanta + zoom
Galerie foto (2)

Incepand din anii 1930, cand a fost lansat, personajul cu bicepsi umflati a stimulat considerabil consumul de legume in randul copiilor. Recent, contributia sa a fost validata printr-un studiu stiintific.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Mahidol din Bangkok, Thailanda, au constatat, in cadrul unui experiment, ca acei copii care vizionasera cu regularitate desene animate cu Popeye Marinarul au ajuns sa manace cantitati de doua ori mai mari de legume, fata de consumul inregistrat inainte de participarea la experiment.

26 de copii - cu varsta de 4-5 ani - au participat, in cadrul studiului, la activitati precum plantarea de seminte de legume, sesiuni de degustare de legume si fructe, prepararea supei de legume si… vizionarea desenelor animate cu Popeye.

Cercetatorii au observat ca, in urma acestor activitati, copiii au capatatat obiceiuri alimentare mai sanatoase, iar sub influenta lui Popeye, au devenit mai interesati atat de cultivarea legumelor, cat si de consumul acestora in cantitati sporite.

Personajul Popeye Marinarul, creat de Elzie Crisler Segar pentru o revista de benzi desenate si care si-a facut, ulterior, aparitia pe ecran in 1933, este considerat drept salvatorul afacerilor cu spanac in SUA. In anii 1930, influenta sa a dus la o crestere considerabila a vanzarilor legumei cu pricina.

In orasul texan Crystal City, ai carui locuitori erau, in majoritatea lor, cultivatori de spanac, populatia recunoscatoare i-a ridicat chiar o statuie eroului mancator de spanac la conserva.

Sursa: Telegraph Science

CITESTE SI: