Prima pagină D:News

Miracol tehnologic: complet paralizat canta la chitara!

Redactia Descopera.ro | 08.10.2010 | ● Vizualizări: 412
Miracol tehnologic: complet paralizat canta la chitara!     chitara, chitara electrica, japonez, paralizat, scleroza amiotrofica laterala, rolling stones + zoom
Galerie foto (2)

Un barbat paralizat din Japonia si-a invins soarta pentru a-si implini visul de o viata: acela de a canta la chitara electrica. Fotografiile il arata cantand live, pentru prima data, impreuna cu formatia sa.

In varsta de 52 de ani, Yasuhiko Funago, asistent la Institutul de Tehnologie Shonan din Fujisawa, Japonia, a lucrat ani de zile impreuna cu colegii sai pentru a inventa o chitara electrica la care sa poata canta doar prin incordarea muschilor faciali. Funago sufera de scleroza amiotrofica laterala - o boala care i-a paralizat intreg corpul, cu exceptia fetei (de aceasta afectiune sufera si celebrul fizician Stephen Hawking).

In ciuda cumplitei poveri pe care o are de dus din anul 1999, Funago nu si-a abandonat niciodata visul de a deveni un profesionist la chitara electrica si impreuna cu profesorul Mizutani si alti colegi de la institut a inventat un instrument care raspunde la miscarea si incordarea muschilor sai faciali, producand pe chitara electrica notele in consecinta. Funago are trei senzori atasati pe fata: unul pe frunte, unul pe obraz si altul pe maxilar. Dupa 10 ani de cercetare asidua, japonezul complet paralizat este in sfarsit in stare sa cante la chitara melodia preferata - "Honky Tonk Woman" de Rolling Stones.

Participa la ultima etapa a concursului Stephen King - Un univers horror

Urmareste serialul video DESCOPERA DAVINCI LEARNING!

*

CITESTE SI: