Prima pagină D:News

Colonizati spatiul sau veti disparea de pe Terra!

Redactia Descopera.ro | 08.10.2010 | ● Vizualizări: 2146
Colonizati spatiul sau veti dispare de pe Terra!     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Sinistrul verdict de mai sus a fost dat la adresa intregii omeniri de catre celebrul savant Sthepen Hawking, care trage, cu acesta ocazie, inca un semnal de alarma referitor la distrugerea ireversibila a Naturii: un dezastru ce va duce, intr-un final nu foarte indepartat, la extinctia speciei umane.

Intr-un recent interviu, reputatul savant declara ca, in prezent, este "optimist" in privinta sanselor omenirii de a se opri din nebunia industrializarii si tehnologizarii, dar atrage atentia ca in urmatoarele sute de ani, sansele omenirii de a supravietui sunt minime.

"Vad mari pericole pentru rasa umana. In trecutul nu foarte indepartat, supravietuirea omenirii a fost pe muchie de cutit in nenumarate ocazii, Criza Rachetelor din Cuba, desfasurata in anul 1963, fiind doar un singur exemplu. Frecventa unor asemenea evenimente negative va creste in viitor, nu am nicio indoiala asupra acestui lucru. Avem nevoie de o judecata sanatoasa si de intelepciune daca vrem sa scapam cu bine din propriile capcane pe care ni le intindem." avertizeaza Hawking

"Dar, eu sunt un optimist din fire. Daca in viitorii 200 ani vom evita dezastrele care ne pun specia in pericol de disparitie, atunci vom putea coloniza spatiul. Daca suntem intr-adevar singurele fiinte inteligente din galaxie, atunci avem datoria de a supravietui. Populatia umana si ritmul necugetat al exploatarii resurelor Terrei creste exponential, alaturi de capacitatea tehnica de a schimba mediul ambiental in bine sau rau. Alegerea ne apartine. Problema este legata de codul nostru genetic care adaposteste insinctele noastre agresive si egoismul, pe care le-am folosit in trecut ca principale mijloace de supravietuire", declara Stephen Hawking care, in incheierea interviului profeteste ca, daca in viitor vom construi un mijloc de locomotie cu care sa calatorim in timp, doar in directia Viitor, atunci teoria relativitatii emisa de Albert Einstein va fi infirmata.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI :