Prima pagină D:News

A fost descoperit un nou tablou de Caravaggio

Redactia Descopera.ro | 08.13.2010 | ● Vizualizări: 154
A fost descoperit un nou tablou de Caravaggio     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O noua pictura apartinand celebrului pictor italian Caravaggio a fost descoperita in Roma, conform L'osservatore Romano, ziarul oficial al Vaticanului.

Intitulat Martirio di San Lorenzo, tabloul respectiv se afla in posesia ordinului catolic al Iezuitilor. Cu toate ca autentificarea finala a picturii inca nu s-a incheiat, expertii sustin ca lucrarea artistica apartine mai mult ca sigur celui mai important reprezentat al curentului baroc in pictura, deoarece tabloul prezinta multe din caracteristice stilului personal al artistului italian Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571 - 1610), precum efectele dramatice ale luminii, sau perspectiva unica din care poate fi privit subiectul tabloului.

Sfantul Laurentiu al Romei, a fost ars pe rug in anul 258, in timpul persecutiei crestinilor din ordinul imparatului Valerian.

Coincidenta sau nu, Italia celebreaza in acest an aniversarea a 400 ani de la moartea lui Caravaggio. Cu acesta ocazie, o serie de biserici si galerii de arta vor marca momentul prin expunerea celor mai importante opere ale artistului, care vor putea fi admirate inclusiv pe timpul noptii.

Michelangelo Merisi da Caravaggio s-a nascut in anul 1571 in orasul Milano, si a fost un pionier al curentului baroc, fiind faimos si pentru duelurile sale. In urma unui astfel de duel, Caravaggio si-a ucis adversarul, fiind nevoit sa paraseasca Roma, orasul unde si-a castigat atat faima artistica, cat si prietenia si protectia a numerosi aristocrati si cardinali.

Caravaggio a murit in mod misterios pe data de 18 iulie 1610. Luna trecuta un antropolog italian a anuntat ca a descoperit ramasitele artistului, in urma unor sapaturi in zona Porto Encole, osemintele fiind datate cu carbon-14, iar ADN-ul lor fiind minutios analizat. Unele teorii legate de moartea artistului, sugereaza ca acesta a fost ucis pe o plaja izolata din Toscana, sau s-a prabusit acolo in urma unei boli.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI: