Prima pagină D:News

Billy the Kid a primit scuze oficiale

Redactia Descopera.ro | 08.13.2010 | ● Vizualizări: 295
Billy the Kid a primit scuze oficiale     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Despre legendarul bandit al Vestului Salbatic, celebrul Billy the Kid, se povesteste ca a furat sute de cai si de vite, ca a evadat din inchisoare de nenumarate ori si a ucis 21 de oameni. Cel putin aceasta este legenda. Insa, la aproape 130 ani de la moartea sa, se pare ca turbulentul pusti ar fi avut un cazier mult mai curat decat le place oamenilor amatori de western sa creada.

Guvernatorul statului New Mexico, Bill Richardson, este convins ca legendarul pistolar a fost un pusti nevinovat, mare parte din acuzatiile sale fiind false si fabricate. In consecinta, guvernatorul se declara dispus sa ceara scuze post-mortem lui Billy the Kid, in numele statului american.

Decizia sa a fost insa furibund atacata de catre descendentii serifului Pat Garret, omul care l-a ucis pe Billy. Acestia sustin ca scuzele sunt nimic altceva decat o "defaimare impardonabila" la adresa eroului care l-a ucis pe pustiul cel ticalos.

"Toata lumea vrea astazi sa il transforme pe Billy the Kid intr-un erou mitologic, alegand cu buna stiinta sa ignore faptul ca acesta era de fapt un bandit si un ucigas", declara presei Susan Floyd Garret, una dintre urmasele serifului justitiar.

La scurt timp dupa moartea lui Billy the Kid, seriful Garret a publicat o carte intitulata "The Authentic Life of Billy the Kid", volum de memorii care a pus bazele legendei celebrului pistolar.

Sursa: DiscoveryNews

CITESTE SI: