Prima pagină D:News

Impresionanta vanatoare a unei haite de lupi (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 08.15.2010 | ● Vizualizări: 7941
Impresionanta vanatoare a unei haite de lupi (VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Pelicula care demonstreaza inca o data incredibila tenacitate, coordonare, inteligenta si curaj al lupilor, a fost filmata in Spania de catre faimosul si regretatul pionier al documentarelor despre viata animalelor, Felix Rodriguez de la Fuente (1928-1980).

Urmarirea dramatica a unei femele de capre ibex de catre lupi, readuce in prim-plan atat dramatismul jocului dintre Viata si Moarte, cat si actul natural al vanatorii, element de baza atat in lantul trofic, cat si in ansamblul major al echilibrului ecologic.

Capra ibex este izolata de restul turmei, dupa care lupii se lanseaza intr-o adevarata "Cursa a Mortii" peste stanci si prapastii acoperite cu gheata si zapada. La un moment dat, capra se prabuseste in prapastie, lasand privitorului impresia ca s-a zdrobit de stanci.

In mod miraculos, supravietuieste caderii fatale si continua sa alerge disperata. Lupii dau dovada de o tenacitate iesita din comun si isi urmaresc prada pana in apele unui izvor inghetat, loc unde capra isi da obstescul sfarsit. Moartea caprei, oricat de cruda ne-ar parea noua, oamenilor, se transforma de fapt in Viata pentru lupi. Aceasta este legea Naturii.

CITESTE SI: