Prima pagină D:News

Cel mai mare ceas din lume va fi inaugurat in Arabia Saudita

Redactia Descopera.ro | 08.13.2010 | ● Vizualizări: 487
Cel mai mare ceas din lume va fi inaugurat in Arabia Saudita     constructie, tehnologie, ceas, Arabia, cladire, edificiu, turn + zoom
Galerie foto (1)

Ceasul, instalat in orasul Mecca, orasul sfant al musulmanilor, unde au loc mari pelerinaje anuale, va fi testat in timpul sarbatorii islamice a Ramadanului.

Mult mai mare decat celebrul Big Ben londonez - pana nu demult cel mai mare ceas de acest gen, cu patru cadrane asezate pe laturile unui turn patrat - ceasul din Arabia Saudita va fi asezat in apropierea Marii Moschee din Mecca, in varful unei cladiri imense care, cand va fi terminata, va avea cca. 600 m si va fi a doua ca inaltime din lume, dupa Burj Khalifa din Dubai.

Cadranele au un diametru de 40 metri; pana in prezent, numai unul este terminat, fiind acoperit cu 98 de milioane de bucatele de mozaic din sticla. In final, turnul va fi incoronat de o uriasa semiluna aurita, cu diametrul de 23 de metri, si va avea o inaltime de 251 de metri.

Proiectata de ingineri germani si elvetieni, turla face parte dintr-un edificiu prevazut cu sapte turnuri si care se afla in constructie, valoarea proiectului fiind de 800 milioane USD.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI: