Prima pagină D:News

Ai o boala de piele? Lasa-te mancat de pesti!

Redactia Descopera.ro | 08.16.2010 | ● Vizualizări: 560
Ai o boala de piele? Lasa-te mancat de pesti!     bizar, ciudat, terapie neobisnuita, spa, garra rufa + zoom
Galerie foto (3)

Ciudata terapie cu Garra Rufa – o specie de pesti-“doctori” care iti ciugulesc la propriu pielea – este destul de obisnuita in Orient, dar privita cu circumspectie in Europa. Asta pana de curand, cand un prestigios salon de infrumusetare din Londra a introdus acest tratament care incepe sa aiba din ce in ce mai multi adepti si pe « Batranul Continent ».

Denumit « Sole Sensation » salonul s-a lansat in oraselul Hornchurch din Essex, apoi datorita succesului neasteptat si-a deschis un sediu si la Londra - unde vedetele locale se inchesuie pentru a fi... muscate de pesti. Pe langa obisnuitele operatiuni de manichiura, pedichiura si tratamente faciale, la salonul Sole Sensation, englezoaicele au parte de o experienta inedita - aceea de a se scufunda intr-o cada plina cu Garra Rufa si de a se lasa mancate de pestii doctori.

Facand parte din familia crapului, acesti pestisori originari din Turcia sunt folositi in scopuri medicale pentru a trata psoriasis (o bizara, dar raspandita boala autoimuna care se manifesta la nivelul pielii) si abscesele, pentru a imbunatati circulatia si pentru a infrumuseta corpul - micutii pestisori atacand cu pofta toate celulele moarte. In tarile din Nordul si Centrul Orientului Mijlociu, in Turcia, Siria, Iraq si Iran, centrele de tratament cu pestisori Garra Rufa sunt foarte obisnuite. De asemenea, unul dintre cele mai mari si mai apreciate centre de spa din Japonia - Hakone - foloseste terapia cu pestii-doctori.DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI