Prima pagină D:News

Brazilia porneste in urmarirea extraterestrilor

Redactia Descopera.ro | 08.16.2010 | ● Vizualizări: 926
Brazilia porneste in urmarirea extraterestrilor     ozn, dosar, raport, fenomen, intalnire de gradul 3, brazilia + zoom
Galerie foto (1)

Guvernul brazilian a cerut reprezentatilor fortelor aeriene braziliene sa inregistreze si sa arhiveze absolut orice fenomen ce ar avea legatura cu aparitia obiectelor zburatoare neidentificate. Decretul autoritatilor vizeaza atat pilotii militari cat si pe cei civili si chiar controlorii de trafic, in timp ce informatiile obtinute de la acestia vor fi stocate in Arhiva Nationala din Rio de Janeiro si vor vor putea fi accesate de catre absolut orice persoana interesata.

"Fortele aeriene braziliene nu detin inca tehnologia necesara pentru a intreprinde experimente stiintifice asupra acestor fenomene. Pana la acel moment, vom incerca insa sa inregistram toate fenomenele suspecte", a anuntat un oficial al guvernului brazilian.

In ultimele decenii au fost semnalate numeroase incidente ce au avut in prim plan obiecte zburatoare neidentificate. Un incident de notorietate este cel din anul 1986, an in care mai multe avioane de lupta au fost ridicate de la sol pentru a investiga aparitia mai multor OZN-uri deasupra orasului Sao Paolo. Fenomenul nu a fost niciodata pe deplin explicat. De asemenea, in orasul Vigia de la malul Amazonului, in anul 1977, localnicii au cerut insistent ajutorul fortelor militare, sustinand ca asezarea a fost victima unor atacuri venite din partea unor extraterestri.

Pasionatii fenomenelor OZN au salutat decizia guvernului brazilian si spera ca exemplul acestuia va fi preluat si catre autoritatile altor tari, in incercarea de a descifra tainele acestor fenomene misterioase.

Sursa: BBC

CITESTE SI: