Prima pagină D:News

Locul 4 pentru echipa Romaniei la cea mai grea competitie de canotaj din Europa

Redactia Descopera.ro | 08.16.2010 | ● Vizualizări: 62
Locul 4 pentru echipa Romaniei la cea mai grea competitie de canotaj din Europa     sport, canotaj, lac, barca + zoom
Galerie foto (1)

Echipa Romaniei s-a clasat pe pozitia a patra la prima editie a Red Bull XRow, considerata una dintre cele mai dificile competitii din Europa. Nu e vorba doar de un concurs de canotaj, ci de inventarea unui nou sport – canotaj cross country. 8 echipe de canotori au fost provocate sa treaca peste trei lacuri, distanta dintre acestea fiind parcursa de membrii echipei cu barca in spate. Victoria i-a revenit unei echipe din Germania

8 echipe au luat startul pe Lacul Zug din Elvetia in cadrul primei editii a Red Bull XRow. Nivelul competitional a fost foarte ridicat; intrecerea pe apa a fost echilibrata, niciuna dintre echipe nu a dominat in aceste etape, diferentele aparand insa pe uscat.

Echipa Romaniei de 8+1 a fost pe podium, pe locul 3, pana aproape de finalul competitiei, cand, pe uscat, a fost depasita de o echipa britanica.

Prima echipa care a trecut linia de finis a fost cea a Germaniei, care a terminat competitia cu un timp de 02:03:50.

"A fost o experienta in totalitate noua pentru noi. Cursa nu s-a bazat numai pe canotaj, unde am mers destul de bine, ci si pe caratul barcii, un element complet nou pentru noi si aici nu prea am avut timp sa ne antrenam. Acest lucru a fost cel mai dificil pentru noi. Insa vom reveni la aceasta competitie", a spus capitanul echipei Romaniei, Nichita Tudor, dupa doua ore de efort neintrerupt, atat pe apa, cat si pe uscat.

Premiul cel mare de 6,000 de franci elvetieni, i-a revenit echipei castigatoare din Germania, insa toti concurentii au profitat de acest nou concept competitional.

Echipa de canotaj de 8+1 din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, care a reprezentat Romania pentru prima data la aceasta competitie, a fost formata din: Catalin Todirenchi, Petre Codau, Georgian Stoica, Ciprian Duduta, Tudor Nichita, Gheorghita Munteanu, Catalin Barzoiu, Florin Razvanta, Florin Stefan si antrenorul Horia Constantinescu.

Clasamentul Red Bull XRow, Lucerna, Elvetia:
1. Marcel Hacker All Star (GER) 02:03:50;
2. Berlin Xpress (GER) +00:01:41;
3. Strength and Purchase (GBR) +00:03:09;
4. Romanian National Team (ROM) +00:07:13;
5. Les Barjot d'Annecy (FRA) +00:12:08,
6. Club Aviron Vevey (SUI) +00:13:13;
7. Erster Wiener Ruderclub Lia (AUT) +00:15:02;
8. See-Club Luzern Youngsters (SUI) +00

CITESTE SI:

Tag-uri: sport | canotaj | lac | barca