Prima pagină D:News

Terra: viata pe credit

Redactia Descopera.ro | 08.17.2010 | ● Vizualizări: 48
Terra: viata pe credit     ecologie, terra, demografie + zoom
Galerie foto (1)

Conform unui calcul facut de Global Footprint Network, dat publicitatii in raportul anual al organizatiei non-guvernamentale, incepand din 21 august si pana la finele anului, populatia de pe Terra va trai pe credit fata de resursele efective ale planetei.

Anul trecut, Earth Overshoot Day a cazut pe 25 septembrie, dar devansarea datei in 2010 nu se datoreaza atat unei scaderi a consumului, cat unei precedente supra-evaluari a productivitatii padurilor si a pasunilor: in fapt, "bugetul ecologic" al Terrei s-a epuizat dupa doar noua luni.

Pentru inversarea acestei tendinte ar fi nevoie de o scadere a populatiei mondiale, o strategie care incepe sa aiba tot mai multi sustinatori printre expertii in demografie si ecologisti, si la ONU. "Oamenii cred ca ar fi un lucru teribil, dar in fapt, o scadere a populatiei la nivel mondial s-ar traduce intr-un avantaj economic. Este insa vorba despre o decizie, si nu sunt semne ca ar putea fi luata", a comentat Mathis Wackernagel, presedintele Global Footprint Network.

Sursa: La Stampa

CITESTE SI:

Descopera lumea in care traiesti!

Tag-uri: ecologie | terra | demografie