Prima pagină D:News

Acesta este cel mai mare stilou din lume

08.22.2010 | ● Vizualizări: 274
Acesta este cel mai mare stilou din lume     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Profesorul de sociologie M. Srinivasa Acharia, in varsta de 50 de ani, a construit un stilou imens, cu lungimea de peste 5 metri, pentru a-si arata astfel respectul si consideratia fata de activitatea premierului Indiei, Manmohan Singh, ale carui eforturi au dus la adoptarea legii prin care orice copil indian primeste dreptul la educatie gratuita.

Din data de 5 martie pana in prezennt, profesorul de sociologieajutat de doi artisti din Hyderabad, Ratnam respectiv Malikarajan,a muncit timp de 8 ore, zilnic, pentru a temina in luna august aanului curent, uriasul stilou fara rival in lume.

Costurile totale ale stiloului demn de Cartea Recordurilor s-auridicat la suma 5.555 $, suportata integral de profesorul M.Srinivasa Acharia. Volumul de munca necesar finisarii acesteiadevarate opere de arta, s-a ridicat la un numar de 448 ore.

Suprafata stiloului gigant este gravada cu scene din culturaindiana, dansuri hinduse si instrumente muzicale traditionale.

"Am vrut sa-i las premierului nostru un semn al admiratie siaprecierii noastre. Sunt sigur ca toate cadrele didactice din Indiasunt alaturi de mine in acest gest. Copii Indiei trebuie sa aiba cutotii acces la stilou si hartie, deoarece acestea sunt armele cucare vor lupta impotriva saraciei si analfabetismului. Asa mi-avenit ideea realizarii stiloului urias. Vreau ca premierul sa ilvada in fiecare zi in camera sa si sa isi aduca astfel aminte decopii care nu trebuie sa fie privati de dreptul la educatie",declara profesorul de sociologie.

Sursa: WeirdAsiaNewsCITESTE SI: