Prima pagină D:News

Acesta este cel mai mare stilou din lume

Redactia Descopera.ro | 08.22.2010 | ● Vizualizări: 217
Acesta este cel mai mare stilou din lume     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Profesorul de sociologie M. Srinivasa Acharia, in varsta de 50 de ani, a construit un stilou imens, cu lungimea de peste 5 metri, pentru a-si arata astfel respectul si consideratia fata de activitatea premierului Indiei, Manmohan Singh, ale carui eforturi au dus la adoptarea legii prin care orice copil indian primeste dreptul la educatie gratuita.

Din data de 5 martie pana in prezennt, profesorul de sociologie ajutat de doi artisti din Hyderabad, Ratnam respectiv Malikarajan, a muncit timp de 8 ore, zilnic, pentru a temina in luna august a anului curent, uriasul stilou fara rival in lume.

Costurile totale ale stiloului demn de Cartea Recordurilor s-au ridicat la suma 5.555 $, suportata integral de profesorul M. Srinivasa Acharia. Volumul de munca necesar finisarii acestei adevarate opere de arta, s-a ridicat la un numar de 448 ore.

Suprafata stiloului gigant este gravada cu scene din cultura indiana, dansuri hinduse si instrumente muzicale traditionale.

"Am vrut sa-i las premierului nostru un semn al admiratie si aprecierii noastre. Sunt sigur ca toate cadrele didactice din India sunt alaturi de mine in acest gest. Copii Indiei trebuie sa aiba cu totii acces la stilou si hartie, deoarece acestea sunt armele cu care vor lupta impotriva saraciei si analfabetismului. Asa mi-a venit ideea realizarii stiloului urias. Vreau ca premierul sa il vada in fiecare zi in camera sa si sa isi aduca astfel aminte de copii care nu trebuie sa fie privati de dreptul la educatie", declara profesorul de sociologie.

Sursa: WeirdAsiaNews

CITESTE SI: