Prima pagină D:News

Pedepsit de tribunal sa ramana handicapat pe viata

Redactia Descopera.ro | 08.23.2010 | ● Vizualizări: 224
Pedepsit de tribunal sa ramana handicapat pe viata     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Asociatia Amnesty International a inaintat o petitie autoritatilor saudite, in care cere vehement stoparea unei decizii judecatoresti care condamna un om la pedeapsa prin retezarea maduvei spinarii, pentru ca acesta sa ramana handicapat locomor pe viata.

Totul a inceput dupa ce un judecator al unui tribunal din Arabia Saudita s-a adresat conducerii spitalelor din acesta tara islamica, cu intrebarea expresa care vizeaza posibilitatea taierii intentionate, in conditii sterile de operatie, a maduvei spinarii unui barbat gasit vinovat ca l-a batut pe un alt barbat atat de rau, incat acesta din urma a ramas paralizat pe viata.

Conform Shariei, legea islamica valabila in Arabia Saudita, pedepsele includ scoaterea ochiului celui vinovat ca l-a orbit pe semenul sau, sau decapitarea ca pedeapsa pentru crima cu premeditare.

"Rugam insistent autoritatile saudite sa anuleze hotararea judecatoreasca in urma careia inculpatul va fi lasat pe viata intr-un carucior cu rotile, deoarece acesta este mai degraba tortura cu intentie decat pedeapsa data la tribunal. Suntem de acord ca vinovatul sa primeasca o pedeapsa aspra pentru fapta sa, dar ne temem ca paralizarea intentionata a barbatului in cauza va servi de acum in colo drept un precedent periculos chiar pentru incidente de mica anvergura", declara Hassiba Hadj Sahraoui, purtator de cuvant din partea reprezentantei saudite a organizatiei Amnesty International.Vinovatul asteapta decizia de peste doi ani de zile, rastimp in care a fost tinut in inchisoare.

Fratele victimei a declarat, pentru Associated Press, ca vinovatul i-a ranit fratele in zona spatelui cu un satar de macalerie. Victima, care a ramas pentru tot restul vietii intr-un carucior cu rotile, a cerut unui tribunal islamic din orasul Tabuk, ca agresorul sau sa sufere o pedeapsa in urma careia sa ajunga intr-o stare asemanatoare cu a sa.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI