Prima pagină D:News

Cartofii electrocutati sunt mai sanatosi

Redactia Descopera.ro | 08.23.2010 | ● Vizualizări: 47
Cartofii electrocutati sunt mai sanatosi     alimentatie, nutritie, cartof, electricitate, polifenol, vitamina, antioxidant + zoom
Galerie foto (1)

Asa spun oamenii de stiinta de la Universitatea Obihiro, din Japonia, dupa un sir de experimente in urma carora au constatat ca socurile electrice si bombardamentele cu ultrasunete duc la crestrea cantitatii de antioxidanti din cartofi.

Cartofii - pe locul cinci in randul celor mai consumate legume la nivel mondal -sunt considerati deja un aliment sanatos, continand vitamina C si antioxidanti numiti polifenoli.
Plantele secreta antioxidanti ca raspuns la conditii stresante, precum seceta sau atacul daunatorilor.

Cercetatori japonezii au incercat sa "streseze" cartofii administrandu-le pulsuri electrice si ultrasunete, iar rezultalee au fost surprinzatoare: cinci minute de tratament cu ultrasunete sau 10 minute de "curentare" au dus la crestrea activitatii antioxidante si a nivelului de polifenoli de 1,2 pana la 1,7 ori.

Sursa: Telegraph Science



CITESTE SI: