Prima pagină D:News

Captura record la fildesi de elefant

Redactia Descopera.ro | 08.25.2010 | ● Vizualizări: 107
Captura record la fildesi de elefant     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O cantitate de aproximativ doua tone de fildesi de elefanti si coarne de rinoceri au fost capturate de autoritatile kenyene pe Aeroportul International din Nairobi. Marfa ilegala a fost retinuta exact in momentul in care era gata sa fie incarcata in avion si trimisa spre Malaezia. Trofeele animalelor erau ascunse in conteinere destinate transportului fructelor de avocado.

Captura din Nairobi este considerata ca fiind cea mai mare de acest fel inregistrata in Kenya in ultimii zeci de ani. Doi suspecti au fost arestati in acest caz, iar politia a declarat ca transportul contine un numar total de 317 fildesi de elefant si alte cateva zeci de coarne de rinoceri.

Spre suprinderea multor activisti pentru protectia animalelor, Kenyan Wildlife Service a declarat ca fildesii par sa provina de la elefanti care au murit din cauze naturale, adaugand totusi va fi derulata o ancheta in acest sens. Conform tuturor surselor si estimarilor de teren, in ultimii ani se inregistreaza o crestere a ratei braconajului asupra elefantilor.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI :