Prima pagină D:News

Un nou software va prezice crimele in stil “Minority Report”

Redactia Descopera.ro | 08.26.2010 | ● Vizualizări: 32
Un nou software va prezice crimele in stil “Minority Report”     Minority Report, anticiparea crimelor, delicte, autoritati, politie, soft, program, computere, tehnologie, progres + zoom
Galerie foto (1)

Autoritatile din SUA vor folosi programe de computer asemanatoare celor din filmul stiintifico-fantastic “Minority Report” pentru a prezice delictele si autorii lor.

Software-ul confrunta o gama de variabile, dupa care intrebuinteaza un algoritm pentru a decide cine anume este mai predispus la actiuni ilegale. In unele cazuri, programul s-ar putea dovedi capabil sa prezica chiar locul, momentul si modul de desfasurare al unei faradelegi.

Metoda va fi intrebuintata de catre agentiile de ordine din Washington DC, dar, daca se va dovedi un succes, ar putea fi adoptata international. Totusi, implementarea sa va declansa, probabil, proteste din partea organizatiilor pentru drepturi civice.

Dezvoltat de Richard Berk, profesor al Universitatii din Pennsylvania, software-ul este deja folosit in Baltimore si Philaldelphia pentru a indica acei indivizi eliberati conditionat sau pe cautiune care sunt cei mai predispusi sa ucida si sa fie ucisi.

Programul analizeaza aproximativ doua mii de variabile, in cazul fiecarei persoane monitorizate, de la antecedente penale pana la amplasare geografica. Totusi, rezultatele obtinute sunt ingradite de faptul ca tehologia nu ofera, in prezent, dovezi directe ale faptului ca o crima va avea, intr-adevar, loc.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: