Prima pagină D:News

Kori no Suizokukan, acvariul inghetat din Japonia

Redactia Descopera.ro | 08.29.2010 | ● Vizualizări: 92
Kori no Suizokukan, acvariul inghetat din Japonia     no tags + zoom
Galerie foto (5)

Ca o masura de combatere a valului canicular ce a lovit Japonia in ultimele veri, autoritatile niopone au inagurat un acvariu congelat, menit sa ii amuze si in acelasi timp sa ii racoreasca pe vizitatori.

Kori no Suizokukan se afla in Kesennuma, Prefectura Miyagi, si ofera ochilor publicului aproximativ 450 de specimene din aproape 80 de specii marine, toate capturate la un port naval din apropiere.

Vizitatorii pot lua o pauza de caldura si admira tot soiul de pesti, crabi si caracatite, precum si obiecte neobisnuite, toate prinse in blocuri uriase de gheata.

Acvariul Inghetat exista in piata de pesti Kesennuma inca din 2002 si foloseste tehnologie de inghetare instantanee pentru a conserva specimene proaspete si a le face sa arate atat de bine.

Desi acvariul este o importanta atractie turistica, vizitatorii nu pot sta prea mult inauntru. Deoarece temperaturile ajung aici pana la valori de -20 de grade Celsius, oamenii trebuie sa imbrace costume speciale pentru a nu ingheta ei insisi. Fara acestea, vizitatorii ar incepe sa simta dureri puternice in numai cateva minute.

Sursa: Odditycentral

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: