Prima pagină D:News

Vom putea atinge imaginile plutitoare ale televizoarelor 3D

Redactia Descopera.ro | 08.30.2010 | ● Vizualizări: 199
Vom putea atinge imaginile plutitoare ale televizoarelor 3D     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Cercetatorii japonezi au dezvoltat primul sistem tehnologic 3D care le permite utilizatorilor sa atinga si sa simta imaginile care „ies” din ecranele televizoarelor de ultima generatie.

Aceasta tehnologie le ofera privitorilor posibilitatea de a manipula imaginile tridimensionale, capatand senzatia miscarii, turtirii sau intinderii lor. Camere cu cate sase senzori de miscare sunt folosite pentru a monitoriza degetele utilizatorului si mici cleme ii sunt atasate pe degetele aratatoare. Acestea vibreaza de fiecare data cand omul "atinge" o imagine. Camerele multiple sunt astfel directionate incat sa nu existe puncte moarte.Revolutionarul dispozitiv intitulat i3Space a fost creat de cercetatorii Institutului National Industrial de Stiinta si Tehnologie (AIST), din Japonia. Dincolo de feedback-ul distractiv al noii tenologii, echipa care a dezvoltat-o crede ca aceasta s-ar putea dovedi utila pentru chirurgi, in sensul practicarii tehnicilor inaintea unei operatii, oferind un potential urias si pentru impatimitii jocurilor electronice.

Dispozitivul i3Space construieste o interfata denumita GyroCubeSensous, dezvoltata de institut in 2005. Acest aparat cat palma foloseste giroscoape pentru a simula senzatia virtuala de impingere, tragere si emersiune. AIST isi va prezenta tehnologia in septembrie, in cadrul CEDESC 2010, cea mai mare conferinta japoneza pentru dezvoltatorii de jocuri.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: