Prima pagină D:News

Barbatii virili emana un miros distinctiv

08.30.2010 | ● Vizualizări: 1655
Barbatii virili emana un miros distinctiv     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Exista o vorba conform careia caii transpira, barbatii asuda, iar femeile stralucesc. Totusi, in ce ii priveste pe barbati, se pare ca cei adevarati au un miros distinctiv. Cei virili emana odori corporale diferite de ale celorlalti, conform unui studiu desfasurat recent.

Se crede ca acest fenomen le ajuta pe femei sa adulmece masculii alfa, considerand,inconstient, ca acestia le vor oferi copii sanatosi. De asemenea,semnalul olfactiv ar mai functiona si pe post de avertisment subtilca un mascul superior, de neprovocat, este prin preajma.

Psihologii germani din spatele descoperirii au studiat legaturadintre transpiratia unui barbat si nivelul sau de agresivitate,critic in supravietuirea speciilor. Au analizat, deci, transpiratiaunor indivizi supusi efortului intens. Femeile voluntareparticipante la test au declarat ca atat transpiratia jucatorilorde badminton, aflati in competitie, cat si cea a alergatorilor,neintrecandu-se, mirosea usor neplacut.

Totusi, teste sofisticate asupra pielii femeilor au dezvaluit caacestea erau mai starnite de jucatorii de badminton, cele anxioasedovedindu-se foarte sensibile la acest stimul. Cercetatorii de laUniversitatea Heinrich-Heinde din Dusseldorf sustin ca nu stiuexacat ce anume face mirosul barbatilor mai atractiv. Dar hormoniisi nivelurile ridicate detestosteron din timpul "comportarii domninante" secrede ca ar juca un rol in acest sens.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti:CITESTE SI: