Prima pagină D:News

Un peste cu patru picioare?!

Redactia Descopera.ro | 09.01.2010 | ● Vizualizări: 669
Un peste cu patru picioare?!     biologie, ocean, Indonezia, peste, patruped, picior, explorare, biodiversitate + zoom
Galerie foto (1)

In apele Indoneziei, un peste-unditar a fost surprins intr-o postura… patrupeda: isi pandea prada stand sprijinit pe inotatoare, ceea ce ii dadea o neasteptata infatisare de tetrapod - animal cu patru membre.

Poza pestelui "patruped' este una dintre cele peste 100.000 de fotografii realizate in cadrul unui vast studiu oceanografic, incheiat saptamana trecuta si care a avut drept scop explorarea apelor arhipelagului indonezian.

Peste 100 de ore de filmari au completat extraordinara colectie de imagini, obtinute cu ajutorul unor tehnologii performante implicand sonare, dispozitive robotice subacvatice, videocamere HD, internet de mare viteza si transmisiii prin satelit. Explorarile au fost realizate la adancimi cuprinse intre 200 de metri si peste 3000 metri, in zona abisala.

Cercetarile au dezvaluit existenta unei biodiversitati impresionante a zonelor studiate, iar oamenii de stiinta au estimat ca studiul va duce la descoperirea a cca. 40 de specii noi, care urmeaza a fi descrise in publicatii de specialitate.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI