Prima pagină D:News

A fost difuzata prima reclama TV la marijuana

Redactia Descopera.ro | 09.03.2010 | ● Vizualizări: 281
A fost difuzata prima reclama TV la marijuana     medicina, publicitate, marijuana, reclama, SIDA, cancer, scleroza, depresie + zoom
Galerie foto (1)

Clipul publicitar care popularizeaza utilizarea marijuanei (cannabis) in scopuri medicale a fost difuzat in California, SUA, si a stranit reactii contradictorii.

Atat specialistii, cat si publicul larg se intreaba daca acest eveniment indica o crestere a nivelul de toleranta in privinta utilizarii drogurilor, daca tendinta de a face reclama unor astfel de medicamente se va intensifica si ce restrictii vor fi aplicate acestui gen de publicitate.

Marijuana de uz medical este utilizata pentru reducerea durerilor, a senzatiei de greata si a varsaturilor in timpul chimioterapiei la pacienti cu cancer si SIDA; cateva studii au aratat ca poate avea efecte benefice in cazul unor afectiuni precum scleroza multipla si depresia.

In luna noiembrie, autoritatile statului California vor vota pentru a hotara daca cetatenii statului vor avea dreptul de a detine cantitati mici de cannabis; in cazul aprobarii propunerii, guvernul va putea, de asemenea, sa perceapa taxe asupra produsului.

Sursa: New Scientist

CITESTE SI: