Prima pagină D:News

Si totusi de cine se tem elefantii?

09.03.2010 | ● Vizualizări: 942
Si totusi de cine se tem elefantii?     elefant, furnica, frica, colonie, pachiderm + zoom
Galerie foto (2)

Daca ar fi sa dam crezare lui Walt Disney, celebrul creator, printre altele, al indragitului personaj de desene animate, elefantelul Dumbo, cele mai mari temeri ale uriaselor pachiderme sunt legate de soareci. Si totusi, sustin oamenii de stiinta, inamicul numarul 1 al elefantilor este o vietate cu mult mai mica decat ne-am putea inchipui... furnica.

Cercetatorii de la Mpala Research Centre din Kenya siUniversitatea din Florida sunt convinsi ca ne aflam in fata un caztipic de David si Goliat, dupa ce a devenit evidenta groaza pe carefurnicile o produc pachidermelor. Dupa mai multe luni de observatiiatente, specialistii au descoperit ca elefantii evita copacii incare exista colonii de furnici, si asta dintr-un motiv cat se poatede simplu. Senzatia pe care pachidermele o au atunci cand trompalor extrem de sensibila este atacata de furnici este unaliteralmente insuportabila."Trompa unui elefant este un organ de-a dreptul remarcabil.Intesata cu terminatii nervoase, ea este extrem de sensibila. Putemspune ca este chiar calcaiul lui Ahile in cazul elefantilor",declara unul dintre cercetatorii implicati in proiect.

Descoperirea este una extrem de importanta, sustin oamenii destiinta, ei fiind convisi ca prin mutarea unor colonii de furniciin zonele vulnerabile ale Africii pot impiedica distrugereaacestora de catre elefanti.

Sursa:DailyMail

CITESTE SI: