Prima pagină D:News

Si totusi de cine se tem elefantii?

Redactia Descopera.ro | 09.03.2010 | ● Vizualizări: 1444
Si totusi de cine se tem elefantii?     elefant, furnica, frica, colonie, pachiderm + zoom
Galerie foto (2)

Daca ar fi sa dam crezare lui Walt Disney, celebrul creator, printre altele, al indragitului personaj de desene animate, elefantelul Dumbo, cele mai mari temeri ale uriaselor pachiderme sunt legate de soareci. Si totusi, sustin oamenii de stiinta, inamicul numarul 1 al elefantilor este o vietate cu mult mai mica decat ne-am putea inchipui... furnica.

Cercetatorii de la Mpala Research Centre din Kenya si Universitatea din Florida sunt convinsi ca ne aflam in fata un caz tipic de David si Goliat, dupa ce a devenit evidenta groaza pe care furnicile o produc pachidermelor. Dupa mai multe luni de observatii atente, specialistii au descoperit ca elefantii evita copacii in care exista colonii de furnici, si asta dintr-un motiv cat se poate de simplu. Senzatia pe care pachidermele o au atunci cand trompa lor extrem de sensibila este atacata de furnici este una literalmente insuportabila."Trompa unui elefant este un organ de-a dreptul remarcabil. Intesata cu terminatii nervoase, ea este extrem de sensibila. Putem spune ca este chiar calcaiul lui Ahile in cazul elefantilor", declara unul dintre cercetatorii implicati in proiect.

Descoperirea este una extrem de importanta, sustin oamenii de stiinta, ei fiind convisi ca prin mutarea unor colonii de furnici in zonele vulnerabile ale Africii pot impiedica distrugerea acestora de catre elefanti.

Sursa:DailyMail

CITESTE SI: