Prima pagină D:News

Feministele au decis: Dumnezeu trebuie sa fie femeie!

09.09.2010 | ● Vizualizări: 270
Feministele au decis: Dumnezeu trebuie sa fie femeie!     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un nou serviciu religios oferit enoriasilor de catre Biserica Episcopala Scotiana a creat numeroase controverse cand a decis excluderea referintelor de tipul “El”, “al Lui” “Domnul”, “Hristos Fiul”si “omenirea” din cadrul tuturor rugaciunilor si slujbelor savarsite in acesta biserica.

Explicatia oficiala a fost aceea ca raportarea la Dumnezeu estedeasupra conceptelor referitoare la genul masculin sau feminin si,in plus, ar insulta opiniile feministelor care
s-au declarat in nenumarate randuri deranjate de expresia"Dumnezeu Tatal".

Capii Bisericii Episcopale Scotiene au aprobat pe loc noileintructiuni conform carora trebuie scoase orice fel de referiri lafaptul ca Dumnezeu ar putea fi asociat unei entitati atotputernicede gen masculin.

Controversatele schimbari isi au originea in dezbaterile sinoduluigeneral al bisericii in cauza, ocazie in care femeile preot s-audeclarat jignite de faptul ca toate referirile din Biblie factrimitere la un Dumnezeu masculin, iar acest lucru trebuie cumvaremediat.

Cateva figuri proeminente ale cercurilor religioase din MareaBritanie s-au declarat scandalizate de noua liturghie. "Decizia nuisi are rostul. Termenul "omenire"- mankind in limba engleza,include din start ambele sexe. Feministele care incearca dinrasputeri sa minimalizeze referirile la Domnul Dumnezeu ca TataSuprem, si la Hristos ca Fiul Sau, vor avea mari dificultati,deoarece Noul Testament este plin de astfel de termeni", este deparere reverendul Stuart Hall, membru in cadrul Scottish PrayerBook Society si detinator al titlului de Honorary Proffesor ofDivinity al Universitatii St. Andrews.

La presiunea grupurilor feministe, foarte influente in MareaBritanie, unii preoti au renuntat deja la termenii de "Tata, Fiu siDuh Sfant" in favoarea celor de "Creator, Salvator si Datator deSfintenie", acestia din urma fiind considerati de feministe drept"indeajunsi de corecti din punct de vedere politic". Nocomment!

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI: