Prima pagină D:News

Vitamina care combate Alzheimerul

Redactia Descopera.ro | 09.12.2010 | ● Vizualizări: 1574
Vitamina care combate Alzheimerul     vitamine, Alzheimer, carne + zoom
Galerie foto (1)

Potrivit testelor, aportul de vitamine din complexul B poate incetini semnificativ aparitia acestei boli.

A fost didentificata o noua "arma" in batalia contra Alzheimerului: o simpla vitamina. Cercetatorii de la Universitatea Oxford au anuntat ca administrarea zilnica de pastile pe baza de vitamina B incetineste procesul de pierdere a facultatilor mentale care se instaleaza odata cu inaintarea in varsta, cauzand semne precoce de dementa, precum pierderea memoriei.

In cadrul unui experiment desfasurat pe parcursul a doi ani, cercetatorii au constatat ca administrarea suplimentelor pe baza de vitamine din complexul B a redus cu pana la 50% atrofierea creierului la un grup de persoane in varsta.

Punerea la punct a unui supliment vitaminic in masura sa franeze regresia cognitiva asociata inaintarii in varsta ar putea avea implicatii colosale. Circa 14 milioane de persoane in Europa, 1.5 milioane de persoane doar in Marea Britanie si 5 milioane de persoane in Statele Unite au probleme legate de pierderea memoriei si alte disfunctii cognitive, jumatate dintre acestea degenerand in Alzheimer sau in alte forme de dementa senila pe parcursul a doar 5 ani.

Vitaminele B se gasesc in carne, cereale integrale si cartofi, favorizeaza cresterea si proliferarea celulara, intaresc sistemul imunitar si ajuta la mentinerea sanatatii pielii si a oaselor.

"Este o descoperire exceptionala. Speram cu adevarat ca acest tratament atat de simplu si sigur sa poata frana instalarea Alzheimerului la multe persoane care sufera de o deteriorare cognitiva graduala", a comentat David Smith, profesor in cadrul Departamentului de Farmacologie al Universitatii Oxford.

Efectele administrarii pe termen lung de doze mari de vitamine nu sunt in totalitate cunoscute, dar unii cercetatori considera ca pot cauza aparitia anumitor forme de cancer. "Cu toate acestea, eu tot as incerca aceasta terapie, fara nicio ezitare", a declarat insa profesorul Smith.

Sursa: La Stampa

Tag-uri: vitamine | Alzheimer | carne | memorie