Prima pagină D:News

Cele mai tari astro-fotografii ale anului (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 09.10.2010 | ● Vizualizări: 107
Cele mai tari astro-fotografii ale anului (FOTO)     fotografii, cele mai frumoase fotografii, fotografii senzationale, galerie foto, astrofotografii, eclipsa de soare, concurs + zoom
Galerie foto (9)

La Observatorul Regal de la Greenwich, Marea Britania, a avut loc ceremonia de premiere a valoroasei competitii Astronomy Photographer of the Year. Va invitam sa-i cunoasteti pe castigatori.

Acesta s-ar putea sa fie cel mai batran copac din lume, dar - prin comparatie cu stelele care stalucesc imperial deasupra sa - este doar un bebelus. Fotografia ii apartine americanului Tom Lowe si este marea castigatoare a competitiei: in ea este surprinsa o noapte senina cu cel mai batran copac din lume - un pin din Sierra Nevada, vechi de 4.000 de ani - deasupra caruia se inconvoaie Calea Lactee.

*

Un cerc perfect - executat cu ajutorul aparatului foto de un baiat de 14 ani din India, Dhruv Arvind Paranjpye, care a surprins cu multa migala o eclipsa totala de soare. Cu aceasta lucrare, indianul a castigat premiul Young Astronomy Photographer of the Year.

*

Totalitate siberiana - marca Anthony Ayiomamitis, un fotograf care a imortalizat in toata splendoarea sa coroana de lumina a Soarelui, in timpul unei eclipse totale de soare.

*

Zona Constelatiei Orion, foto: Rogelio Bernal Andreo

*

Apus pe o plaja din California, foto: Steve Christenson

*

Galaxia uriasa M51, botezata si Whirlpool, devoreaza o galaxie-vecina mai mica

*

Luna plina deasupra Templului lui Poseidon, foto: Anthony Ayiomamitis

*

Aurora, foto: Fredrik Broms

Sursa