Prima pagină D:News

Pe urmele monstrului din “Loch Ness”-ul englez (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 09.14.2010 | ● Vizualizări: 318
Pe urmele monstrului din “Loch Ness”-ul englez     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O echipa de cercetatori a folosit in premiera echipamente moderne si sonare pentru a depista dovezi ale existentei unei creaturi ciudate, care ar trai in lacul Windermere, cel mai mare de pe teritoriul Angliei.

In ultimii patru ani au existat sapte marturii ale intalnirilor cu un animal acvatic, lung si incovoiat, botezat "Nessie-Arcuit" in virtutea asemanarii cu legendarul monstru din Loch Ness, in apele adancului lac britanic Windermere. Prin urmare, mai multi cercetatori s-au decis sa faca lumina in acest caz.

In timp ce naviga pe lac, echipa pornita pe urmele "rudei" lui Nessie a detectat o ciudata perturbare, cu lungimea de aproximativ 14 metri, in apa de sub ambarcatiune, fara ca sonarul sa detecteze, totusi ceva. Cautarile sunt o sarcina dificila aici, data fiind adancimea de pana la 70 de metri a lacului si lungimea de peste 16 kilometri.

Thomas Noblett, proprietarul hotelului Windermere, aflat in apropierea lacului, si-a descris o mai veche si ciudata experienta, astfel: "Ma aflam in apa. Dintr-o data, am simtit ca ceva ca un peste gigantic imi trece pe langa picioare. Apoi am fost ridicat de un val inalt de cam un metru. Nu am ideea despre ce a fost vorba."

Dean Marynard, organizatorul "vanatorii", sustine: "Am avut, in ultimii ani, mai multe observari ale creaturii aici decat in cazul Loch Ness, asadar, credem ca este vremea ca Nessie-Arcuit sa primeasca ceava mai multa atentie.

Anul trecut, o echipa de filmare locala a reperat un obiect lung de aproximativ 20 de metri sub suprafata lacului Windermere, dar scepticii sunt de parere ca materialul video arata numai o urma lasata pe apa de o barca ce nu se vede in imagini.

Sursa: SkyNews

Descopera lumea in care traiesti: