Prima pagină D:News

Conspiratii: Kennedy nu a fost ucis de L.H. Oswald (VIDEO)

09.16.2010 | ● Vizualizări: 1184
Conspiratii: Kennedy nu a fost ucis de L.H. Oswald (VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un fost agent FBI, Don Adams, din Summit County, Ohio, a facut publica o informatie conform careia Lee Harvey Oswald, presupusul asasin al lui John F. Kennedy, nu l-ar fi ucis, de fapt, pe presedintele Statelor Unite, in data de 22 noiembrie 1963.

Una dintre primele misiuni ca agent FBI ale lui Adams a constatin investigarea cazului unuifundamentalist de extrema dreapta, pe nume Joseph Adams Milteer,avand legaturi cu Partidul Democrat si Ku Klux Klan. "Eraconsiderat drept unul dintre cei mai violenti oameni ai tarii", isiaminteste Adams.

Agentul l-a localizat pe Milteer in Quintan, Georgia, la data de 27noiembrie 1963, unde l-a si retinut dar, conform lui Adams,superiorul sau, aflat la comanda operatiunii, nu a permis ointerogare ampla a individului: "Cinci intrebari si nimic maimult!" Cu mai putin de o saptamana in urma, presedintele Kennedy fusese omorat prinimpuscare.

Ani mai tarziu, cercetand prin dosarele de arhiva, Adams a aflat caMilteer amenintase ca il va ucide pe liderul de la Casa Alba, in 9 noiembrie1963, cu numai cateva saptamani inainte de asasinat. Imediat dupaaceasta amenintare, agentii FBI au inceput sa minta cu privire lapozitia extremistului.

De asemenea, intr-o inregistrare audio pusa la dispozitie de Adamspentru postul tv Fox 8 News, Milteer ii spune unui informator cacea mai buna metoda de a il ucide pe presedinte "este dintr-ocladire de birouri cu o pusca de mare putere." Informatorul ilintreaba daca are intr-adevar de gand sa comita aceasta crima, iarMilteer raspunde fara urma de ezitare "O da. Este in lucru."Fireste, Adams se intreaba acum de ce FBI si Serviciile Secretei-au permis lui Kennedy sa calatoareasca in Dallas, aflandu-se inposesia unor asemenea informatii. Iar intr-un act din arhivaBiorului Federal este cuprinsa o stenograma conform careia unMilteer plin de sine i se lauda informatorului: "Credeai ca glumescatunci cand am spus ca va fi ucis de la o fereastra cu o pusca decalibru mare".

Mai mult, Milteer apare intr-o fotografie aproape de limuzinapresedintelui Kennedy inainte ca acesta sa fie impuscat, dar nimeninu a mentionat vreodata un asemenea detaliu in Raportul Warren. Deaceea, Adams suspecteaza ca barbatul a fost fara indoiala implicat in omorarea sefului statuluiamerican, in timp ce Oswald nu a avut nicio legatura cuevenimentul.

Raportul Warren sustine ca trei focuri au fost traze din spatelepresedintelui, dar Adams pretinde ca au existat 11 focuri claretrase, inclusiv o impuscatura frontala, care l-a nimerit pepresedinte in zona gatului. Iar martori oculari l-ai vazut peOswald consumand o cutie de suc in exact momentul desfasurariiacestui asalt. Agentul Adams s-a prezentat superiorilor din FBI cuaceste detalii si a fost avertizat "sa aiba grija ce spune si cumspune."

In varsta de 80 de ani, Adams dispune de multe alte documente princare poate demonstra ca raportul comisiei Warren a fost eronat.Seniorul aduna toate aceste informatii intr-o carte si a produschiar si un documentar filmat. El sustine ca nu cauta faima siavere, ci adevar si justitie. Pretinde, de aceea, stabilirea uneiale comisii pentru reinvestigarea a ceea ce s-a intamplat de faptin Dallas, inainte ca toti agentii de atunci si martorii samoara.

Sursa: Fox8

Descopera lumea in care traiesti: