Prima pagină D:News

Căsuţa din hârie din Bucureşti

Redactia Descopera.ro | 09.16.2010 | ● Vizualizări: 84
Căsuţa din hârie din Bucureşti     casa, casa de hartie, muzeul taranului roman, reciclare, ecologie, hartie, bucuresti + zoom
Galerie foto (3)

Muzeul Ţăranului Român vă aşteaptă în ziua de 23 septembrie 2010, ora 09:30, în faţa sediului instituţiei (peluza de pe Şos. Kiseleff nr.3) pentru un eveniment unic: inaugurarea primei case din hârtie.

Pornind de la reciclarea hârtiei, trecând prin tainele facerii şi reţetelor meşteşugăreşti, s-a făcut prima casă din hârtie reciclată manual. Obiectul, de dimensiuni reduse, inovează tehnici ale unui meşteşug vechi de peste 2000 de ani, experimentând hârtia ca material de lucru pentru construcţie.

Casa de hârtie va fi expusă timp de două săptămâni în faţa Muzeului Ţăranului Român. Ulterior, va fi mutată într-un loc special amenajat, ce va deveni în sine un spaţiu obiect unic în peisajul muzeal.

Continuarea şi continuitatea firească a Căsuţei din poveşti constă în ridicarea unei case de hârtie, de dimensiuni mari. Pentru acest lucru este vitală continuarea procesului de reciclare a hârtiei. Pentru oameni şi natură este vitală intrarea într-o normalitate a vieţii de zi cu zi a procesului de reciclare a hârtiei. Cele doua laturi esenţiale se pot întâlni într-un punct practic de creativitate, conştientizare, responsabilizare şi firesc.

Căsuţa din poveşti - Fără mistrie. Numai apă şi hârtie. este un proiect iniţiat de Muzeul Ţăranului Român şi Atelierul de Carte.

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI