Prima pagină D:News

Acesta este cel mai scump cutit din lume

Redactia Descopera.ro | 09.20.2010 | ● Vizualizări: 2143
Acesta este cel mai scump cutit din lume     cel mai scump cutit, cutit, pumnal, arma alba, colectie, colectionari de cutite, licitatie + zoom
Galerie foto (1)

Cand, in anul 1966, artizanul si producatorul de cutite Buster Waenski s-a decis sa faca un nou tip de cutit, nu si-a imaginat vreodata ca produsul finit va fi considerat, peste 40 de ani, drept cel mai pretios cutit din intreaga lume.

Seria de cutite care l-a facut faimos pe Waresnki in lumea mestesugarilor care produc cutite "hand made", este intitulata Legacy Series si este alcatuita din piese realizate in mare parte din aur de 18 carate.

Cel mai pretios cutit al colectiei este celebrul Gem of the Orient, care a fost realizat special la comanda unui client japonez. Cutitul de lux are manerul alcatuit din jad si aur filigranat, intregul ansamblu fiind incrustat cu 153 de smaralde de 10 carate fiecare si 5 diamante de 5 carate. A durat peste 10 ani de munca sustinuta pana cand Warenski a reusit sa termine cutitul.

Gem of the Orient a fost vandut de producator pentru suma de 1,2 milioane $, dar proprietarul actual a anuntat ca il va scoate in curand la licitatie, suma de pornire fiind de 2,1 milioane $.

Sursa: MostExpensiveJournal