Prima pagină D:News

Au fost premiate cele mai frumoase nanoimagini din 2010

Redactia Descopera.ro | 09.23.2010 | ● Vizualizări: 263
Au fost premiate cele mai frumoase nanoimagini din 2010     imagini, nanotehnologie + zoom
Galerie foto (3)

La MicroNanoGraph Contest, organizat in cadrul Conferintei Internationale ''MNE 2010 - Micro and Nano Engineering'', in curs la Genova, in Italia, locul 1 a fost castigat de nanoimaginea “Marsul pinguinilor”.

MicroNanoGraph Contest este un concurs de grafica organizat in cadrul Conferintei Internationale ''MNE 2010 - Micro and Nano Engineering'', in curs la Genova, in Italia, manifestare organizata cu ajutorul Institutului Italian de Tehnologie (IIT), a Institutului de Nanotehnologie din Lecce si a Universitatii Salento.

Concursul isi propune sa premieze cele mai bune si mai inventive imagini capturate cu un microscop electronic, in masura sa scoata la iveala aspecte neobisnuite ale celor mai mici componente ale materiei.

Locul 1 a fost acordat operei ''March of the penguins'', creatia lui Thibault Honegger (LTM-CNRS, CEA, Franta), urmata de ''Louisiana coast'', realizata de Birgit Pivnranta si Arne Schleunitz de la Paul Scherrer Institut, Villigen, Elvetia, si de ''Micro Mine Field'' de Guido Piaszenski (Raith GmbH, Dortmund, Germania), care s-a clasat pe locul al 3-lea.

Sursa: ANSA

Tag-uri: imagini | nanotehnologie