Prima pagină D:News

VIDEO: Cel mai mic “film artistic” din lume, realizat prin microscop

Redactia Descopera.ro | 09.23.2010 | ● Vizualizări: 246
Cel mai mic “film artistic” din lume, realizat prin microscop     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Faceti cunostinta cu Dot, cea mai mica “vedeta” cinematografica din lume. Este vorba despre o figurina nu mai inalta de 9 milimetri, care “interpreteaza” rolul central intr-un nou film de tip stop-motion, realizat printr-un microscop, cu ajutorul camerei unui telefon mobil.

"Pelicula", intitulata simplu "Dot", a fost produsa de Aardamann, creatorii personajelor animate Wallace and Gromit si se vrea un "viral" pentru Nokia, proiectul fiind in intregime realizat cu ajutorul smartphone-ului N8 al companiei finlandeze de telefonie mobila.Artistii specialisti in animatie au folosit o imprimanta 3D pentru a crea 50 de versiuni diferite ale lui Dot, deoarece figurina este prea mica pentru a putea fi manipulata sau indoita asemenea altor personaje din animatiile stop-motion. Creatorii filmului sustin ca au format-o la dimensiunile minime posibile. Micsorand-o mai mult ar fi insemnat sa apara unele dificultati in separarea membrelor si a capului de trunchi.Fiecare model realizat a fost pictat manual de un artist si atasat unui fir extrem de subtire. S-au folosit apoi tehnici ingineresti precise pentru a misca decorul din spatele lui Dot. Animatia a fost filmata prin lentilele unui CellScope - microscop pentru telefoane mobile - atasat unui aparat Nokia N8 si camerei de de 12 megapixeli a acestuia. Dot va intra in Cartea Guinness a Recordurilor drept cel mai mic film din lume.

Microscopul special CellScop, dedecat camerelor de telefoane mobile, a fost creat de Daniel Fletcher, bioinginer al Universitatii California-Berkeley. Este folosit indeosebi in Africa pentru fotografierea pielii si a celulelor sangvine, facilitand transmiterea rapida a imaginilor catre experti, pentru diagnosticari.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti: