Prima pagină D:News

Liliecii vampiri au inceput sa ucida oameni

Redactia Descopera.ro | 09.24.2010 | ● Vizualizări: 1108
Liliecii vampiri au inceput sa ucida oameni     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Pana in prezent, un numar de 5 copii au fost ucisi in Peru, ca urmare a muscaturilor liliecilor vampiri. Autoritatile peruane au intrat in alerta si au declasat o campanie de avertizare la nivel national cu privire la pericolul reprezentat de aceste mamifere zburatoare.

Toti copii au murit deoarece liliecii vampiri le-au transmis virusul turbarii, fatal pentru oameni. La ora actuala, numarul victimelor umane a atins cifra de 20 de persoane, printre care si cei 5 copii.

Insa, conform, statisticilor autoritatilor, peste 3.500 de persoane au fost muscate in ultimul timp de catre lilieci, o mare parte dintre acestea riscand sa fie deja infestate cu virusul turbarii.

"Oamenii cazuti victime muscaturilor mortale traiesc in zone izolate, iar parcurgerea distantelor pana in satele lor, dureaza in medie peste 15 ore. Nu credem ca putem sa-i ajutam, drumurile sunt blocate de jungle si rauri tumultoase", declara Fernando Borjas din partea autoritatilor de la Lima.

Copii decedati faceau parte din triburile de amerindieni Awajun si Wampis, care traiesc in regiuni de jungla inaccesibile din zona de nord-vest a statului Peru, la granita cu Ecuadorul. Liliecii vampiri se hranesc de obicei cu sangele animalelor domestice, in speta vite si gaini, dar cand nu gasesc prazile lor obisnuite, nu se sfiesc sa atace oamenii.

Liliecii vampiri isi musca victimele pe timpul noptii, cand acestea dorm adanc: un compus special din saliva liliecilor actioneaza ca un analgezic extrem de puternic - din acest motiv victimele nu simt nimic in momentul in care sunt muscate.

Sursa: BBC News