Prima pagină D:News

O nestemata rara a fost expusa la New York

Redactia Descopera.ro | 09.29.2010 | ● Vizualizări: 361
O nestemata rara a fost expusa la New York     diamant, piatra, rosu, carat, expozitie + zoom
Galerie foto (1)

Diamantele colorate sunt printre cele mai valoroase pietre, iar dintre ele, cele rosii sunt adevarate raritati. In plus, sunt misterioase, deoarece specialistii nu stiu, deocamdata, ce anume le da aceasta culoare.

Piatra expusa la Muzeul de Istorie Naturala din New York este unul dintre cele trei diamante rosii de peste 5 carate (1 gram) cunoscute in lume. Denumita Diamantul Rosu Kazandjian, dupa numele actualului proprietar - firma Kazanjian Brothers - piatra are un contur patrat, cu latura de aproximativ 10 mm si grosimea de 6 mm.

Descoperita in Africa de Sud la sfarsitul anilor 1920, piatra pretioasa a ajuns in Europa, la firma Goudvis din Amsterdam, unde a fost taiata si slefuita in actuala forma; procesul a durat 7 luni.
Confiscata dupa invadarea Olandei de catre Germania nazista, in 1944, piatra a fost regasita, dupa razboi, intr-o mina de sare, in apropiere de resedinta lui Hitler de la Berchtesgaden, fiind, initial, confundata cu un rubin.

In 2007, diamantul rosu fost cumparat de fima Kazanjian Brothers.Responsabilii Muzeului de Istorie Naturala din New York nu au oferit detalii privind valoarea diamantului si masurile luate pentru a asigura securitatea exponatului.

Sursa: Live Science

Tag-uri: diamant | piatra | rosu | carat | expozitie

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI