Prima pagină D:News

Noul model electric Volvo isi va folosi intreaga caroserie ca pe o baterie

Redactia Descopera.ro | 09.29.2010 | ● Vizualizări: 321
Noul model electric Volvo isi va folosi intreaga caroserie ca pe o baterie     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Una dintre cele mai mari probleme de care se lovesc constructorii de autovehicule hibride sau electrice o reprezinta masa si volumul considerabile ale bateriilor, ce influenteaza greutatea si aspectul masinilor.

Acum, insa, Volvo dezvolta un autoturism capabil sa gestioneze aceasta problema folosindu-si intreaga caroserie in rolul de baterie reincarcabila. Masina futurista va putea stoca energie atat atunci cand este conectata la priza cat si in timpul functionarii.

Volvo, Colegiul Imperial din Londra si alte cateva institute europene au lucrat intens in ultimii trei ani la realizarea unui amestec compozit din fibre de carbon si rasini de polimeri capabil sa stocheze si sa atraga mai multa energie si mai rapid decat bateriile conventionale. Materialul este extrem de puternic si de flexibil, ceea ce inseamna ca poate fi intrebuintat tocmai pentru construirea componentelor din caroseria autovehiculelor.

Mai mult chiar, Volvo anunta ca greutatea unei masini va putea fi redusa cu pana la 15% daca exteriorul din otel va fi inlocuit de noul material. Daca proiectul se va dovedi un succes, el isi va gasi rostul intr-o arie multipla de aplicatii. Telefoanele mobile vor deveni subtiri cat cardurile de credit iar laptop-urile vor deprinde o autonomie mult sporita.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti: