Prima pagină D:News

Vulpea care a ucis un ciobanesc german

Redactia Descopera.ro | 09.30.2010 | ● Vizualizări: 1775
Vulpea care a ucis un ciobanesc german     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Vulpea este un carnivor mic din familia cainilor. La maturitate, atinge intre 5 si 10 kilograme si este un vanator oportunist. Ciobanescul german este, probabil, cea mai versatila rasa de caine selectionata de om. De obicei, vulpea vaneaza soareci, iepuri, broaste si pasari. Ciobanescul german atinge chiar 40-50 kilograme la maturitate si este un caine folosit frecvent de politie si alte autoritati la capturarea si imobilizarea infractorilor periculosi. In cazul unei eventuale lupte, nimeni nu ar crede ca vulpea poate invinge un asemenea adversar. Totusi, in natura, surprize se mai intampla...

O astfel de drama s-a petrecut recent in oraselul britanic Hilton, o intamplare care i-a lasat fara replica atat pe stapanii cainelui, cat si pe inspectorii din cadrul Wildlife Trust, sositi la fata locului pentru a investiga incidentul.

In urma cu o luna, o catea de ciobanesc german, in varsta de trei ani, pe nume Beth, a fost, pur si simplu, ucisa de o vulpe furioasa pe care cateaua a suprins-o scormonind dupa mancare in gunoiul de pe proprietatea stapanilor sai. Beth a murit in urma socului si pierderii de sange, dupa ce vulpea i-a sfasiat stomacul.

Conform datelor preliminare ale anchetei aflate inca in derulare, se pare ca vulpea ucigasa nu era turbata. Cu atat mai suprizatoare este, deci, performanta acesteia nu numai de a invinge, ci chiar de a ucide un caine mult mai mare si mai puternic.

Se pare ca "super-vulpea" nu se da deloc batuta, deoarece un caine mascul din rasa labrador a fost atacat recent de aceeasi vulpe, labradorul salvandu-se in ultimul moment prin fuga, si refugiindu-se in spatele gardului de sarma care inconjoara casa si gradina stapanilor sai.

Sursa: The Telegraph