Prima pagină D:News

Druidismul a fost recunoscut oficial drept religie

10.04.2010 | ● Vizualizări: 690
Druidismul a fost recunoscut oficial drept religie     religie, druidism, druid, oficla, credinta, natura + zoom
Galerie foto (1)

Dupa multi in ani in care adeptii acestei credinte si-au desfasurat activitatile in lipsa oricarei recunoasteri oficiale, druidismul a capatat, in Marea Britanie, un statut legal, care ii confera drepturi egale cu cele ale religiilor majoritare – inclusiv anumite scutiri de impozite.

Druidismul - o veche religie care isi trage numele de de lapreotii sai, druizii - a aparut, cu mii de ani in urma, in InsuleleBritanice, de unde, in Epoca Fierului, s-a raspandit si intinuturile invecinate - in special Franta -, fiind insa inlaturat, in Evul Mediu, datorita raspandirii crestinismului.

Incepand cu secolul al XVII-lea, s-a remarcat un reviriment alacestor credinte "pagane", care avea sa duca laaparitia practicilor moderne ale neo-druidismului.

In ultimele decenii, revigorarea acestei religii este atribuita,de catre unii cercetatori, cresterii gradului de preocupare fata demediul natural.Druidismul este centrat pe venerarea naturii, cultivand armonia,respectul fata de toate formele de viata, practicile inspirate deritmurile naturii.

Sursa: Sky News