Prima pagină D:News

Cel mai lung mozaic din lume (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 10.07.2010 | ● Vizualizări: 585
Cel mai lung mozaic din lume (FOTO)     record mondial pentru cel mai lung mozaic din lume, Hanoi, Vietnam, opera de arta, artistic, foto, imagini, poze + zoom
Galerie foto (20)

Intins pe o distanta de 3,95 kilometri, de-a lungul Raului Rosu din Hanoi, Vietnam, Drumul Ceramic, cum este denumit, a fost declarat cel mai lung mozaic mural din lume de catre Cartea Guinness a Recordurilor.

Drumul Ceramic a fost un mare proiect artistic, initiat de Nguyen Thu Thuy, din dragoste si respect pentru Hanoi, dar si ca o maniera speciala de a celebra cea de-a o mia aniversare a orasului. Artistei i-a venit prima oara ideea unui mozaic mural doborator de recorduri in 2003, atunci cand a descoperit, in cadrul unui sit arheologic, caramizi si ceramica stravechi, datand din dinastia Ly, dar si alte artefacte, apartinand dinastiei Tran. S-a gandit la istoria bogata a acestor obiecte si a decis ca o manifestare artistica murala ar reflecta cel mai bine tiparele istoriei vietnameze.Nguyen Thu Thuy si-a contactat concentatenii dar si pe unii artisti internationali pentru a o ajuta in realizarea visului sau, specialisti in arta murala din toata lumea incepand sa vina spre Hanoi, pentru a-si lasa amprenta pe Drumul Ceramic. Unii au creat tipare contemporane, altii au folosit istoria Vietnamului ca sursa de inspiratie, iar altii chiar au recreat picturi celebre din piese de mozaic. Aproape 100 de artisti, din tari precum Mexic, Brazilia, Franta, Danemarca si multe altele, au participat la crearea Drumului Ceramic.Intreaga opera de arta a fost finalizata pe 25 semptembrie, iar la 5 octombrie, un reprezentant al Cartii Guinness a Recorcudilor a inspectat Drumul Ceramic, confirmandu-l drept cel mai lung mozaic mural din lume, acoperind o suprafata totala de aproximativ 7.000 de metri patrati. O fereastra spre fascinanta istorie vietnameza, dar si o lucrare artistica de exceptie, Drumul Ceramic este, cu siguranta, pe cale sa devina una dintre cele mai populare atractii turistice din Vietnam.

Sursa: Odditycentral

Descopera lumea in care traiesti: