Prima pagină D:News

Fotografia anului: pescarusul care sfideaza valurile

Redactia Descopera.ro | 10.08.2010 | ● Vizualizări: 337
Fotografia anului: pescarusul care sfideaza valurile     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O spectaculoasa fotografie a unui pescarus de pe Insula Sicilia, care infrunta netemator talazurile care se sparg in imediata sa apropiere, i-a adus autorului un premiu de 10.000$, in cadrul unei prestigioase competitii de arta fotografica desfasurata in Liverpool.

Steve Young, un fotograf profesionist in varsta de 56 ani, a reusit astfel sa castige locul intai, la categoria "Instantanee ale vietii marine" din cadrul British Wildlife Photography Awards. Juriul a declarat ca fotografia respectiva a reusit sa surprinda "puterea, intensitatea si haosul marii care inconjoara pescarusul a carui atitudine neclintita este, pur si simplu, impresionanta".

"Am vazut pescarusul hranindu-se pe tarm, nederanjat de valurile care se loveau zgomotos in apropiere. Mi-am pregatit aparatul si am asteptat pana cand valurile s-au spart le momentul optim pentru a apasa butonul declasator", declara norocosul fotograf.

Sursa: BBCNews

Revino duminica pe DESCOPERA. ro pentru a admira cele mai frumoase fotografii ale lumii vii din cadrul editiei 2010 a concursului BWPA