Prima pagină D:News

Un medicament a cauzat moartea a 1.000 de persoane, in Franta

Redactia Descopera.ro | 10.20.2010 | ● Vizualizări: 231
Un medicament a cauzat moartea a 1.000 de persoane, in Franta     medicament, diabet, obezitate, moarte + zoom
Galerie foto (1)

Retras acum definitiv de pe piata, Mediator (Benfluorex Hydrochloride), produs de Laboratoarele Servier, era prescris diabeticilor si ca adjuvant in tratamentul obezitatii.

Potrivit unui studiu al Serviciului Sanitar National (CNAM) din Franta, publicat de cotidianul Le Figaro, adminstrarea medicamentului Mediator ar fi provocat un numar de 500-1000 de decese ale unor persoane suferind de diabet de tip II sau de obezitate .

Aflat in comert din 1976, Mediator face parte din familia fenfluraminelor, substante prescrise pentru controlul glicemiei si scaderea rezistentei la insulina, al caror efect este acela de a reduce senzatia de foame. In Statele Unite, fenfluraminele au fost considerate a fi cauzatoare de complicatii la valvele cardiace si hipertensiune arteriala pulmonara si interzise. La finele anului trecut, si Agentia Europeana a Medicamentului a recomandat retragerea de pe piata UE a medicamentelor continand benfluorex, dar producatorii Mediatorului au reusit sa evite o vreme interdictia.

Sursa: ANSA