Prima pagină D:News

Televiziunea viitorului ne va permite sa adulmecam imaginile

Redactia Descopera.ro | 10.25.2010 | ● Vizualizări: 106
Televiziunea viitorului ne va permite sa adulmecam imaginile      no tags + zoom
Galerie foto (1)

Oamenii de stiinta dezvolta un dispozitiv miraculos capabil sa elibereze arome potrivite cu imaginile afisate pe ecranul unui televizor sau al unui computer.

Tehnologia "video-olfactiva" ne va permite sa adulmecam un iz delicios de mancare atunci cand, la TV, un bucatar va servi un sortiment culinar, sau vom simti in nari aroma vatei de zahar daca vom privi imagini de la un balci. Mai mult, dispozitivul va emite si mireasma litoralului atunci cand o persoana isi va privi materialele foto-video de vacanta pe calculator.

Inventia revolutionara le apartina cercetatorilor japonezi, care au transformat o banala imprimanta cu jet de cerneala astfel incat sa elibereze cantitati precise de mirosuri. Desi conceptul se afla in faza primara, creatorii sai cred ca ar putea duce la un cu totul alt nivel activitatea de urmarire a imaginilor, mobile sau statice.

Echipa va incepe curand sa lucreze la o metoda de a asocia esterii cu diferitele imagini. Daca functioneaza, o singura imprimanta ar putea fi suficienta pentru a imprima si a elibera mirosuri.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti: