Prima pagină D:News

Era ceasurilor apune. Nu mai avem timp pentru ele

Redactia Descopera.ro | 10.27.2010 | ● Vizualizări: 132
Era ceasurilor apune. Nu mai avem timp pentru ele     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Ceasul la purtator, pe incheietura sau in buzunar, era candva considerat o necesitate elementara, un obiect fara de care nimeni nu isi permitea sa iasa din casa. Acum, insa, producatorii isi fac griji serioase ca vremea umilului dispozitiv de masurare a timpului ar putea sa se apropie de final.

Conform unui studiu de ultima oara, unul din sapte oameni declara ca "nu mai are niciun motiv" pentru care sa poarte ceas. Aceasta tendinta a fost atribuita numarului crescand de gadget-uri portabile care indica ora, cum ar fi telefoanele mobile, iPod-urile si laptop-urile. Majoritatea celor chestionati a declarat ca se bazeaza mai degraba pe mobil sau chiar pe PC, decat pe ceas, pentru a sti timpul.

Desi 86% dintre indivizi inca detin un ceas, mai mult de noua din zece oameni au un telefon mobil. Iar cei cu varste de pana la 25 de ani s-au dovedit de doua ori mai predispusi decat cei de 40 de ani in a inceta sa poarte ceas la incheietura, 28% dintre ei neavand un astfel de accesoriu.

Vanzarile de ceasuri au cam batut pasul pe loc in ultimii ani, iar ceasornicarii se straduiesc sa ii convinga pe potentialii cumparatori ca piesele cronologice scumpe isi merita banii. De altfel, s-ar putea, ironic, ca tocmai acestea sa aiba o mai mare cautare, deoarece au inceput sa fie privite mai mult ca podoabe si accesorii de moda decat ca aparate de indicare a timpului.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti:ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI