Prima pagină D:News

Mohamed: cel mai popular nume din Marea Britanie

Redactia Descopera.ro | 10.29.2010 | ● Vizualizări: 336
Mohamed: cel mai popular nume din Marea Britanie     mohamed, muhammd, marea britanie, nume, olivia, baiat, fetita, parinte, jack, islam + zoom
Galerie foto (3)

Conform ultimelor date, cei mai multi baieti nascuti in decursul anului 2009, in Marea Britanie, au primit numele de Mohamed sau variatii ale acestuia precum Muhammad, Mehmet, Mohammad si altele. Stirea a iscat numeroase discutii virulente in randul societatii britanice, discutii condimentate din plin cu declaratiile organizatiilor de extrema dreapta, care avertizeaza asupra islamizarii lente, dar sigure a Batranului Continent.

Potrivit Biroului de Evidenta a Populatiei din Regatul Unit, se inregistreaza astfel o premiera: Jack, cel mai popular nume ales de parinti pentru odraslele lor de sex masculin este detronat de catre Mohamed, prezent in 12 variante de nume.

In privinta fetitelor nascute in decursul anului trecut, lucrurile stau inca bine, numele de Olivia fiind cel mai des ales de catre cei care au devenit parinti in anul 2009.

Statisiticile mai arata faptul ca incidenta numelui de Mohamed si variantele acestuia a crescut cu peste 50% din anul 1999 pana in prezent. Situatia a dus la declaratii diverse care au culminat cu afirmatiile sub acoperire a numerosi politicieni britanici, care si-au declarat consternarea cu privire la viitorul societatii britanice si mostenirea culturii, religiei crestine si a civilizatiei Regatului Unit.


Sursa: DailyMail