Prima pagină D:News

De foame, ursii din Rusia au inceput sa dezgroape cadavrele din cimitire

Redactia Descopera.ro | 10.29.2010 | ● Vizualizări: 303
De foame, ursii din Rusia au inceput sa dezgroape cadavrele din cimitire     urs, rusia, cimitir, necrofag + zoom
Galerie foto (1)

De la distanta, oamenii au crezut ca este vorba de un gropar ce poarta o haina de blana pentru a se feri de temperaturile extrem de reci din aceasta perioada. Abia cand s-au apropiat, localnicii din satul Vezhnya Tchova au realizat ca se afla in fata unui tablou macabru, un urias urs brun dezgropase un cadavru pentru a-l manca, anunta TheGuardian citand presa din Rusia.

Organizatia WWF Rusia anunta ca nu este singurul caz de acest gen, mai ales ca ursii sunt oportunisti si invata extrem de repede. A fost suficient ca unul sa descopere aceasta noua sursa de hrana pentru ca si altii sa i se alature. Aceiasi specialisti sustin ca desi hrana ursilor se imputineaza pe zi ce trece, exista inca suficiente resurse pentru a sustine o populatie de 140.000 de ursi. Totusi, cadavrele reprezinta o sursa comoda de hrana, acesta fiind si motivul pentru care tot mai multi ursi aleg aceasta solutie.

Singura solutie de a apara cimitirele de ursi este aceea de a angaja paznici si de a aprinde focuri in fiecare seara, sustin satenii din Vezhnya Tchova, mai ales ca legile din Rusia interzic vanatoarea ursilor in perioada de imperechere.

Sursa: TheGuardian

Tag-uri: urs | rusia | cimitir | necrofag