Prima pagină D:News

Jack, “super-cainele” despre care nimeni nu si-a dat seama ca este orb

Redactia Descopera.ro | 11.01.2010 | ● Vizualizări: 361
Jack, “super-cainele” despre care nimeni nu si-a dat seama ca este orb     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Barry si Liz Edwards, o familie de fermieri din Warmington, Cheshire, Anglia, au luat in grija un caine ciobanesc pentru a-l folosi in gospodarie. Initial, animalul nu a facut prea bine fata cerintelor, nepriceperea sa fiind pusa pe seama lipsei de experienta.

Totusi, noul recrut s-a dovedit un "elev" avid de cunoastere, asa ca s-a integrat bine, in cele din urma, in mediul fermei, cucerind inimile familiei adoptive. Necunoscut pentru cei doi soti era insa faptul ca fiecare lucru, oricat de marunt, pe care Jack il facea, insemna o mica minune. Patrupedul, in varsta de patru ani, era orb, fapt pe care sotii Edwards l-au suspecat prima oara atunci cand cainele a fix inspre un bustean si s-a izbit de el.O vizita imediata la medicul veterinar a confirmat banuielile, dovedindu-se ca lui Jack ii lipsea darul vederii in cazul ambilor ochi. Acest lucru le-a schimbat proprietarilor animalului perspectiva, transformandu-se, in ochii lor, dintr-un caine cam stangaci intr-un campion incontestabil.

"Este o sursa de inspiratie. Acest caine facea totul fiind orb ca si cand totul ar fi fost normal. Trebuie ca si-a cartografiat mental teritorul, pentru ca stie cu precizie unde se afla orice loc si obiect", declara doamna Edwards, entuziasmata de Jack. Se crede ca animalul nu s-a nascut orb, ci ar fi ingerat ceva care i-a determinat aceasta stare. Acum, Jack a fost retras din "campul muncii" si este tratat, pur si simplu, ca un animal de companie.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti: