Prima pagină D:News

O editura britanica a publicat “cartea tehnica” a navei USS Enterprise

Redactia Descopera.ro | 11.01.2010 | ● Vizualizări: 146
O editura britanica a publicat “cartea tehnica” a navei USS Enterprise     spatiu, nava, Enterprise, Star Trek, manual, scut, computer, tehnologie + zoom
Galerie foto (4)

Editura Haynes este cunoscuta pentru manualele sale – Manualele Haynes -, majoritatea destinate pasionatilor de masini si motociclete si avand drept tema intretinerea si repararea acestor vehicule. Recent, insa, editura a trecut la un alt nivel: a publicat manualul navei Enterprise – “vedeta” serialelor Star Trek – pentru uzul celor mai pasionati fani ai acestei productii.

Ghidul ilustrat contine reprezentari in sectiune ale celebrei nave, cu diversele sale modele, incepand de la prima serie Star Trek - cu capitanul Kirk - si pana la ultima, in care nava era condusa de comandantul Jean-Luc Picard.

Sunt analizate in detaliu dotarile navei si imbunatatirile aduse proiectului de la o serie a filmului la alta; este, de asemenea, descrisa tehnologia utilizata pentru construirea celor mai spectaculoase dintre sistemele lui Enterprise, precum celebrele scuturi energetice protectoare, motoarele "warp" capabile sa furnizeze viteze superluminice sau complexele sisteme computerizate.

Sursa: Mail Online