Prima pagină D:News

Puritanii britanici cer imbracarea mumiilor din muzee

Redactia Descopera.ro | 11.04.2010 | ● Vizualizări: 120
Puritanii britanici cer imbracare mumiilor din muzee      no tags + zoom
Galerie foto (1)

Chiar daca unele dintre ele au peste doua mii de ani, puritanii britanici se simt ofensati de expunerea lor fara niciun fel de acoperamant. Mai mult, aceiasi protestatari isi argumenteaza opiniile prin lipsa de respect a cercetatorilor fata de o fiinta umana, fie ea si o mumie egipteana de acum cel putin doua milenii.

Suprinzator este faptul ca nu mai putin de 20 de muzee din Marea Britanie au acceptat cererile puritanilor, cei reprezentati de organizatia HAD (Honouring the Ancient Dead), si au asigurat publicul de prezentarea pe viitor a ramasitelor umane intr-un mod mult mai decent.

"Este de datoria noastra sa aratam respectul cuvenit ramasitelor umane si artefactelor relationate cu acestea. Trebuie sa ne asiguram ca toate acestea vor primi grija si respectul cuvenit din partea celor care le scot la lumina, le studiaza si le expun in muzee", se arata intr-un comunicat oficial al HAD.

Muzeele britanice au anuntat ca mumiile vor fi prezentate pe viitor intr-un mod decent, fie in sicrie acoperite, fie acoperite de haine, fie expuse in camere intunecate in care vizitatorii sa nu se simta ofensati de goliciunea acestora.

Sursa: AOLNews

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI