Prima pagină D:News

Mai multi copaci, mai putine infractiuni

Redactia Descopera.ro | 11.05.2010 | ● Vizualizări: 146
Mai multi copaci, mai putine infractiuni     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cel putin acesta este rezultatul surprinzator al unui studiu american care a urmarit identificarea legaturii dintre numarul copacilor din orase si rata infractiunilor petrecute in acelasi perimetru antropic.

In afara de factorul estetic sau de cel ecologic - stiut fiind faptul ca arborii din orase imbunatatind substantial calitatea aerului -, cercetatorii americani din cadrul U.S. Forest Service's Pacific Northwest au descoperit ca arborii sunt niste aliati pretiosi in lupta cu recrudescenta infractionala din marile orase.

Intre anii 2005-2007, cercetatorii au studiat 413 rapoarte de furturi, vandalisme si alte infractiuni violente care au afectat 2, 813 familii din oraul Portland, Oregon. Conform rezultatelor studiului, a reiesit ca plantarea arborilor in cartiere rau famate poate influenta scaderea infractionalitatii, doar daca arborii sunt plasati astfel incat sa nu ofere locuri de panda pentru membrii bandelor de cartier. Plantarea strategica a copacilor si arbustilor in zonele unde se intalnesc gastile de tineri violenti face ca acestia sa paraseasca zonele, nemaiavand locuri unde sa isi faca veacul.

Sursa: DiscoveryNews