Prima pagină D:News

NASA va construi un avion care va transporta pasagerii cu de cinci ori viteza sunetului

Redactia Descopera.ro | 11.08.2010 | ● Vizualizări: 685
NASA va construi un avion care va transporta pasagerii cu de cinci ori viteza sunetului     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Agentia Spatiala Americana planuieste construirea unui avion de pasageri revolutionar care va strabate, spre exemplu, distanta de la New York si Sydney in numai 2 ore si jumatate, fata de cele 21 de ore cat sunt necesare avioanelor din prezent...de circa cinci ori viteza sunetului, anunta cotidianul britanic DailyMail.

Proiectul va folosi o tehnologie asemanatoare cu cea conceputa pentru navele spatiale care ar trebui sa transporte oameni pe planeta Marte, iar NASA va aloca anual, timp de 3 ani, cate 5 milioane de dolari pentru finalizarea acestui avion revolutionar. In luna iunie a acestuia an, un avion experimental, X-43A, a doborat recordul de viteza, reusind sa se apropie de Match 7, de aproape 7 ori viteza sunetului.

Si totusi, oamenii de stiinta sunt constienti ca un astfel de aparat de zbor necesita o tehnologie ultraperfomanta si o imbunatatire substantiala a tuturor materialelor si pieselor folosite pana in prezent. "Un vehicul de acest gen trebuie sa fie extrem de usor, de rezistent la temperaturi extreme si la viteze uriase, usor si ieftin de intretinut, precum si sa fie suficient de incapator pentru a nu necesita realimentarea in zbor. Un atare deziderat este imperativ atat vreme cat ne propunem zboruri spatiale low-cost", se arata in comunicatul NASA.

Sursa: DailyMail