Prima pagină D:News

Cimpanzeul “dezbracat” seamana izbitor cu un om

Redactia Descopera.ro | 11.09.2010 | ● Vizualizări: 432
Cimpanzeul “dezbracat” seamana izbitor cu un om     cimpanzeu, om, asemanare, calvitie, maladie + zoom
Galerie foto (1)

Se spune ca oamenii sunt doar niste primate care si-au pierdut parul, iar daca aruncati o privire la Guru, cimpanzeul in varsta de 20 de ani care sufera de calvitie severa, o sa intelegeti de ce aceasta afirmatie pare cat se poate de adevarata. Cimpanzeul „dezbracat”, asa cum il alinta miile de vizitatori de la Gradina Zoo Mysore din India, seamana izbitor cu o copie in bronz a unui om.

Guru a fost salvat dintr-un circ in anul 2003, si de atunci a fost supus mai multor tratamente care sa il vindece de calvitie, dar nimic nu a parut sa aiba efect asupra sa. Si totusi, boala sa este cea care l=-a facut celebru nu numai in India ci si in toate colturile lumii.

"Toata lumea vrea sa ii vada bicepsii sau tricepsii. Guru arata exact ca un om primitiv, dezbracat, care sta in fata voastra", afirma Suresh Kumar, veterinarul gradinii zoo indiene. "Sa nu vi se para ca arata ciudat. Incercati sa va imaginati cum aratam noi pentru ei. Sunt convins ca cimpanzeii ne privesc ca pe niste maimute foarte neobisnuite. Dar, asa cum ei au invatat sa ne accepte, ca si maimute fara par, probabil ca asa ar trebui si noi sa invatam sa ii acceptam si sa ne purtam cu ei asa cum merita orice fiinta vie", adauga acesta.

Sursa: AOLNews