Prima pagină D:News

Cele mai puternice unităţi de pocesare vizuală DX11 din lume

Redactia Descopera.ro | 11.11.2010 | ● Vizualizări: 485
Cele mai puternice unităţi de pocesare vizuală DX11 din lume     DirectX 11, DX11, 3D, PC gaming, NVIDIA, GeForce, GF110, GF100, Fermi, PhysX, SLI, CUDA, 3D Vision + zoom
Galerie foto (2)

NVIDIA® lansează cele mai noi unităţi de procesare vizuală bazate pe arhitectura Fermi – GTX 580 – care beneficiază de o nouă configuraţie la nivel de tranzistor pentru a oferi mai multă putere, eficienţă şi performanţă, în comparaţie cu generaţia anterioară.

Unitatea GeForce GTX 580 oferă cea mai înaltă performanţă pentru jocurile DirectX 11 (DX11) şi suport pentru NVIDIA 3D Vision™ Surround, PhysX™, SLI® şi pentru tehnologia CUDA®, îmbunătăţind performanţele PC-urilor bazate pe tehnologia GeForce şi transformându-le în cele mai fiabile platforme de gaming din lume. Soluţia termică cu un compartimentul special pentru vapori şi noua arhitectură îmbunătăţită transformă seria GTX 580 în cea mai rapidă şi silenţioasă unitate de procesare vizuală, care oferă cu până la 35% mai multă performanţă per watt* şi fiind cu 30% mai rapidă decât generaţia anterioară GeForce GTX 480**.

Pentru ultimele titluri de jocuri care integrează teselarea - caracteristica principală a jocurilor DX11 - unitatea GeForce GTX 580 este cu până la 160 de procente*** mai rapidă decât unităţile similare prezente pe piaţă. Şi pentru titlurile de jocuri din generaţiile anterioare DX9 şi DX10 , unităţile GeForce GTX 580 sunt cu 62 de procente mai rapide**** , studiile includ şi jocul pentru PC, StarCraft II.

"Pentru Crysis 2 vom beneficia de avantajele oferite de noile unităţi NVIDIA GeForce GTX 580 GPU", a afirmat Cevat Yerli, preşedinte şi CEO al Crytek. "Un super soldat care trebuie să salveze oraşul New York de invazia extraterestră are nevoie de cea mai bună tehnologie existentă. Aceasta nu se regăseşte doar în uniforma sa Nanosuit, ci este prezentă şi în grafica DX11 extrem de apropiată de realitate, pe care unităţile GeForce GTX 580 o oferă gamerilor."

"La Epic am standardizat unităţile NVIDIA GeForce GPU pentru dezvoltarea Unreal Engine 3", a afirmat Tim Sweeney, Fondator Epic Games. "Unitatea GTX 580 oferă mai multă putere de randare decât generaţia anterioară de unităţi premium NVIDIA, datorită noului sistem de răcire mai silenţios. GTX 580 oferă cele mai bune rezultate atât pentru inginerii care lucrează cu tehnologia Unreal, cât şi pentru utlizatorii care îşi doresc cea mai puternică experienţă de gaming".

Fiind compatibilă cu tehnologiile NVIDIA 3D Vision şi NVIDIA Surround, unitatea GeForce GTX 580 oferă utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de jocuri în format high definition, de a viziona filme 3D de pe suport Blu-ray, pe un singur ecran, sau de a duce experienţa 3D la un nou nivel, printr-o vizionare imersiva cu ajutorul unui sistem panoramic de monitoare. Odată cu tehnologia NVIDIA SLI™, cele mai scalabile platforme multi-GPU, gamerii vor fi încântaţi de performanţa crescută, prin adăugarea unei unităţi suplimentare GeForce GTX 580 pe PC.

Unităţile GeForce GTX580 vor fi disponibile la nivel internaţional începând de astăzi prin intermediul partenerilor precum , ASUS, Colorful, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, Jetway, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle, Zotac şi alţii.

Caracteristile principale ale unităţii de proesare vizuală GeForce GTX 580:

  • 512 nuclee şi 16 motoare PolyMorph oferă o putere sporită de teselare şi de procesare pentru jocuri
  • Unităţile vor fi disponibile imediat la un preţ estimativ de 479 de euro.
  • Un spor al raportului de eficienţă performanţă/watt de până la 35 de procente
  • Un nou compartiment destinat vaporilor transformă noile unităţi GPU în cele mai silenţioase unităţi GPU din acest segment
  • Un nou nivel în realism - 2 miliarde de triunghiuri/secundă
  • Oferă dezvoltatorilor de jocuri libertatea de a crea jocuri extrem de complexe, bazate pe tehnologia DX11.